Meade Instruments & Coronado

Meade Instruments er i dag anerkendt som en af de mest innovative og dynamiske teleskop producenter i verden. Firmaet blev grundlagt i af John Diebel i 1972 og koncentreret sig i starten om små linseteleskoper og simpelt tilbehør til amatørastronomer i USA. John havde dog en vision om at levere brugervenlige kvalitets teleskoper til en pris hvor alle kunne være med. Det første eksempel på dette var introduktionen af Meade Model 2080 i 1980, verdens første kommercielle 8” Schmidt-Cassegrain teleskop med snekkedrev for præcis tracking.

Siden har Meade mange gange flyttet amatørastronomien med introduktionen af legendariske teleskoper såsom ETX serien. Den samlede presse udråbte hurtigt den revolutionerende computerstyrede Autostar/GOTO-funktion som en af de største opfindelser i amatørastronomiens historie. Siden introduktionen for snart 20 år siden har ETX serien gået sin sejrsgang verden over, og regnes i dag som det teleskop der har gjort mest til at udbrede astronomiens fascinerende verden til menigmand.

Ud over amatørastronomien er Meade også markedsførende i professionelle teleskoper til observatorier og uddannelsesinstitutioner. Deres LX200 serie (introduceret i 1992) er stadig et af verdens mest brugte teleskoper til forskning og undervisningsbrug. Siden er stadig mere avanceret modeller, såsom LX600 og LX850 serien, kommet til. Deres ACF (Advanced Coma-Free) optik og StarLock system gør dem til de ultimative platforme til astro-fotografering.

I 2004 tilføjede Meade desuden H-alpha teleskoper og tilbehør til deres udvalg da de opkøbte Coronado. Den mest effektive måde at observere solen på er med et H-alpha filter. Et H-alpha filter isolerer hydrogen-alpha bølgelængden (656,3nm) og udelukker derved andre former for lys. Dette muliggør fantastiske observationer af solen, som for eksempel solpletter, protuberanser og meget mere. 

Bemærk venligst at disse links kun repræsentere et lille udvalg af de produkter som Meade Instruments tilbyder. Du kan se det komplette udvalg på Kikkert-teleskophuset.dk.


Meade LX850ACF m/StarLock

Meade LX600ACF m/StarLock

Meade LX200ACF

Meade LX90ACF

 

Meade Lightswitch ACF

Meade ETX Observer

Meade Intinify

Meade Polaris

Meade LightBridge Dobson

Meade LX850 montering m/StarLock

Coronado SolarMax III H-alpha

Coronado PST H-alpha